21 Mart 2008 Cuma

Namazı Terketmenin Akibeti

http://sabrikontek.azbuz.com http://sabrikontek.blogcu.com http://sabri28kontek.sitemynet.com:: Namazı terk etmek insan için çok korkunç bir akibettir. Bu konuda Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur; "Onlardan sonra yerlerini bir başkaları aldı; şehvetlerine uydular, namazı terk ettiler. Bunlar yakında 'gayya kuyusu'na atılacaklardır." (Meryem; 59)

Cabir bin Abdullah (r.a)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Hz. Peygamber (a.s.v) şöyle buyurmuştur; “Kişi ile, şirk ve küfür arasında namazı terk vardır.”(Müslim, Ebu Davud, Tirmizi)

Başka bir hadis-i şerifte ise şöyle buyrulmuştur; "Her kim namazı terk ederse, kıyamet gününde onun ne nuru, ne burhanı, ne de kurtuluşu vardır. Bunlar kıyamet gününde, firavn, karun, haman ve Ubeyy bin halef ile haşrolunurlar." (Taberani, Ahmed b. Hanbel)

Bir başka rivayette ise şöyle anlatılır; "Namaz kılmayan kişinin kıyamet gününde alnında üç satır yazı bulunur;

1-Ey Allah'ın hakkını vermeyip, haksızlık yapan.
2-Ey namaz kılmayarak Allah'ın gazabını çeken.
3-Sen dünyada Allah'ın hakkını vermediğin gibi, bu günde Allah'ın rahmetinden mahrum olacaksın.

Hz. Ebubekir (Radıyallahu Anh) zamanında bir adam öldü. Onu yıkayıp kefenlediler. Tam gömecekleri vakit kefende bir kıpırdanma oldu. Kefeni açıp baktılar ki bir yılan, ölen kişinin boynuna dolanmış, etini yiyor, kanını emiyor. Yılanı öldürmek istedikleri zaman, dile geldi ve şöyle dedi: -La ilahe illallah Muhammedü’r-Rasulullah! Benim günahım ne ki beni öldürmek istiyorsunuz? Allah-u Zülcelal bana, kıyamet gününe kadar bu şekilde ona azap etmemi emretti. Yılana; -Peki bunun hatası nedir? diye sordular. Yılan şöyle cevap verdi: -Bunun üç hatası vardır. Ezan sesini duyduğu halde cemaatle namaz kılmaya gitmezdi. Malının zekatını vermezdi. Alimlerin sözünü duyar ama, onların dediklerini yapmazdı.

Ey Nefsim!Namaz kılmanın mükafatı ve kılmamanın cezası böyledir. Şimdi kendine sor. Hangisini istiyorsun. Mezarında yılanların seni kıyamete kadar yemesini mi yoksa kıldığın namazın bir kandil gibi aydınlatmasınımı istiyorsun.

Eğer kabirde rahat etmek, yılanlarla dolu bir azaba uğramak istemiyorsan Allah'a yönel ve namaz kıl.