13 Haziran 2008 Cuma

Çalışmak da İbadetten Sayılır Mı?


http://sabrikontek.azbuz.com http://sabrikontek.blogcu.com http://sabri28kontek.sitemynet.com .// Sabah ve ikindi namazlarından sonra her gün birer saat virdle meşgul olmak. Günün diğer vakitlerinde ise azığı kazanmak için uğraşmak insanın kalbinin açılmasına vesiledir. Nitekim şöyle buyuruluyor; Amellerin en faziletlisi, vakitleri en uygun ve muvafık işlerden tamir etmektir. Yani, helal yoldan dünyalık kazanmak veya ibadetle vakti değerlendirmektir.

Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur; "Gündüzün iki tarafında (sabah, öğle, ikindi) ve gecenin (gündüze yakın olduğu saatlerinde (akşam, yatsı vakitlerinde) gereği gibi namaz kıl." (Hûd; 114)

Allah-u Zülcelal başka bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur; "Gecenin bir kısım saatlerinde (akşam ve yatsı vakitlerinde) ve gündüzün etrafında da (öğle vaktinde) tesbih et (namaz kıl) ki, Allah'ın rızasına kavuşasın." (Taha:130)

Kişinin bu ayet ve hadis-i şeriflerin ışığı altında bu kıymetli vakitleri kendisine ganimet bilip değerlendirmesi icap eder.

Ey Nefsim!
Mademki dünya bir ticaret yeridir, sen ticaretini ahiret hesabını yaparak geliştir. Vakitleri birer fırsat olarak bil.

Ailen, çocukların ve nafakan için çalışman ve harcadığın emek, Allah katında ibadet gibi olsun istemez misin? Öyleyse yaptığın her işi ve yapmaya çalıştığın her işi Allah’ın adı ile ve Allah rızasını gözeterek yap.

Ya Rabbi! Bana emanet verdiğin çocuklarıma nafaka sağlamak ve takdir ettiğin rızkı toplamak için işime gidiyorum, sen bana kuvvet ver ve haramdan koru diye dua ederek evden çık ve ibadet vakti ibadetlerini aksatmadan yap.

İşte o zaman çalışmanda senin için bir ibadet olmuş olur, inşallah.

Hiç yorum yok: