13 Haziran 2008 Cuma

Cuma Günü İbadet Etmenin Fazileti


http://sabrikontek.azbuz.com http://sabrikontek.blogcu.com http://sabri28kontek.sitemynet.com :// Cuma günü müslümanların bayram günüdür. Nitekim Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur; “Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı Cuma günüdür.” (Müslim)

Bu yüzden Cuma gününe çok kıymet vermek, o gün geldiğinde, Allah-u Zülcelal’in rızasını kazanabilmek için diğer günlerden biraz daha fazla gayret göstermek ve ibadetle meşgul olmaya çalışmak lazımdır.

Nitekim Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerime de şöyle buyurmuştur; “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah’ı zikretmeye koşun, alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz ki, bu sizin için daha hayırlıdır.” (Cuma; 9)

Cuma günü melekler ellerinde kalem olduğu halde caminin kapısında durarak gelenleri salihlerin defterine yazarlar. İmam mimbere çıktığı zaman defteri kapatarak hutbe dinlemek için otururlar onun için Cuma günü camiiye erken gitmek çok menfaatlidir.

Çünkü imamın mimbere çıkmasından sonra camiiye gelenler salihlerin defterine yazılma fırsatını kaçırdıkları gibi ön saflarda namaz kılmaktan da mahrum olmuş olurlar. Cuma namazını özürsüz olarak terk etmek çok çirkindir.

Nitekim Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur; “Bazı kimseler cumayı terk etmekten vazgeçsinler. Yoksa Allah, Kalplerini mühürle-yecekte gafillerden olacaklar.” (Müslim)

Onun için cuma namazını ve diğer namazlarımızı terk etmemeye özen göstermemiz lazımdır.

Hiç yorum yok: