13 Haziran 2008 Cuma

İslamın Şartları


http://sabrikontek.azbuz.com http://sabrikontek.blogcu.com http://sabri28kontek.sitemynet.com .// İslam dininin beş temel şartı vardır.

1-) Kelime-i şahadet getirmek,

Şahadet kelimesi şudur; “Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Abdühu ve Resuluh.”

Manası; Ben şahadet ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. yine şahadet ederim ki, Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) O’nun kulu ve resulüdür.

2- Namaz kılmak,

3-) Zekat vermek,

4-) Oruç tutmak,

5-) Hacca gitmek.

Kelime-i şahadet ve kelime–i tevhid kelimesi çok kıymetlidir. Çünkü Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerime de şöyle buyurmuştur; “Allah, iman edenleri dünya ve ahiret hayatında kelime-i tevhid üzerinde sabit kılar...” (İbrahim; 27)

Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir gün sahabelere; “İmanınızı tazeleyin.” buyurmuş, Sahabeler; “Ey Allah’ın Resulü! İmanımızı nasıl tazeleyeceğiz?” diye sorduklarında, Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur; “Lâ İlahe İllallah kelime-i tevhidini çok söyleyin.” (Taberani, Ahmed b. Hanbel)

Görüldüğü gibi, Kelime-i Şahadet ve Kelime-i Tevhid böyle kıymetlidir. Onun için bu kelimeleri daima dilimizle söyleyerek, hem imanımızı tazelemiş oluruz, hem de çok büyük sevaplar kazanmış oluruz. Nitekim Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur; “Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve Resulü olduğuna şahadet edene, Allah cehennemi haram kılar.” (Müslim)

Hiç yorum yok: